Alberto Fernández vol que la regulació no es limiti només als apartaments turístics, sinó que s’ampliï també als albergs juvenils i els “bed and breakfast”. Mentre no arribi la competència, el líder del PP ha proposat que se suspengui temporalment l’atorgament de llicències. A més, ha reclamat que es revisi “a l’alça” la taxa per obrir un pis turístic, ara fixada en 277 euros, i que se’n creï una altra de renovació per fer seguiment dels apartaments legals.

Segons dades fetes públiques pel PP, a Barcelona es va passar de 2.683 pisos turístics legals el 2011 a un total de 4.558 l’any 2012, un increment del 70%. Aquest augment es va notar de forma especial al districte de l’Eixample (de 1.051 a 2.033), a Sarrià – Sant Gervasi (de 90 a 265) i a Sants-Montjuïc (de 287 a 499). “La progressió aritmètica és greu, però la geomètrica és insostenible”, ha dit Fernández Díaz, que ha exigit al govern municipal un marc normatiu comú per a tota la ciutat.

El líder del PP sosté que l’augment de pisos turístics està provocant problemes de convivència en escales de veïns. “S’ha acabat per a molts veïns la forma en com havien entès la vida comunitària”, ha denunciat. Fernández Díaz ha demanat que s’incrementi el nombre d’inspectors -ara en mans del Consell Comarcal del Barcelonès- i que s’especialitzin.