Sobre Alberto Fernández recau, en bona part, la indecisió del govern entorn els Jocs Olímpics d'Hivern. L'alcalde l'assenyala com la peça que fa trontollar la candidatura per a 2022 perquè no hi dóna suport explícit. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Fins al moment actual, la posició del PP és molt clara: fes la consulta però jo no donaré suport al 'sí' a la consulta. Per tant, ens n'aniríem al 26 si es manté aquesta posició." Però malgrat l'últimàtim que ahir va llançar Trias, el líder del PP es manté inamobible. Anima l'alcalde a presentar-s'hi el 2022 si creu que és el millor per a Barcelona i l'insta a convènce'l tal com haurà de fer, diu, amb els ciutadans. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Que és el que no tinc cap dubte que hauria fet Pasqual Maragall. I que, de fet, Maragall ja ho va fer en ocasió dels jocs del 92. Va tirar endavant i després va afegir complicitats, esforços, etcètera, perquè era un bon projecte per a Barcelona i n'estava convençut. Fernández Díaz es nega, però, a aclarir si en una consulta per als jocs de 2022 demanaria el sí o el no. El líder del PP ha anunciat que Trias l'ha citat a una altra reunió en les properes hores per desencallar l'assumpte.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha reiterat avui, de nou, que si l’alcalde està convençut que la candidatura per als Jocs Olímpics d’Hivern de 2022 és el millor per a Barcelona, que la presenti. Encara que, d’entrada, Trias no tingui el suport del PP, Fernández Díaz ha instat l’alcalde a convèncer-los com haurà de fer, ha dit, amb els ciutadans. “És el que hauria fet Pasqual Maragall. I que, de fet, ja ho va fer amb ocasió dels jocs del 92. Va tirar endavant i després va afegir complicitats, esforços, etcètera, perquè era un bon projecte per a Barcelona i n’estava convençut”, ha assegurat Fernández Díaz.

El líder dels populars a l’Ajuntament manté que “cal centrar-se en la crisi i no en aventures de final incert”, en al·lusió als jocs d’hivern. Fernández Díaz no ha volgut concretar si en una consulta per fer els jocs el 2022 el PP demanaria el “sí” o el “no”. Diu que primer vol que se’n concreti el calendari i que s’expliqui el projecte que s’hauria de votar. “En tot cas, ha de ser una consulta austera i sense trampes, per escoltar els barcelonins i no els partits”, ha dit Fernández Díaz. El president del Grup Municipal del PP ha anunciat que Trias l’ha convocat a una nova reunió per desencallar l’assumpte.