Unes 300 persones s’han concentrat, des de les 11 h, davant les portes de la Diputació de Barcelona durant el ple de constitució de la Diputació. Els assistents a la manifestació, convocada per l’ANC, critiquen el pacte que Junts per Catalunya ha fet amb el PSC, un partit que va donar suport a l’aplicació de l’article 155 i que, segons el seu parer, “simbolitza la repressió”. Critiquen, també, que els partits independentistes no hagin pogut arribar a una entesa per aconseguir una majoria alternativa independentista entre Junts per Catalunya i ERC.

Elisenda Paluzie s’ha mostrat crítica amb un pacte que, segons considera “dificulta el camí cap a la independència de Catalunya“. Segons ha indicat la presidenta de l’ANC, els partits independentistes estan fent “accions incoherents“.

Els assistents, que han seguit  la sessió des de les portes de la Diputació, han dedicat xiulets a gairebé totes les intervencions, especialment, a les dels diputats del PSC i Junts per Catalunya. Els Mossos han posat tanques al voltant de l’edifici per tal que els assistents a la sessió poguessin entrar i sortir amb seguretat.