Els barcelonins donen al govern de Pedro Sánchez la pitjor nota per la gestió que està fent de la crisi del coronavirus. Segons la primera enquesta que ha fet l’Ajuntament a la ciutadania sobre l’afectació de la covid-19, un 43,7 % dels enquestats creuen que la gestió del Govern espanyol està sent “dolenta o molt dolenta”; un 39,9 %, “bona o molt bona”; i un 10 % “normal o regular”.

El Govern espanyol és l’administració que ha tret pitjor nota; en canvi l’Ajuntament és la que ha tret la millor: ha rebut un 58,1 d’opinions positives, un 15 % de negatives i un 7,9, “normal o regular”. La Generalitat es queda entremig, amb un 56 % de gestió “bona o molt bona”, un 23,1 % “dolenta o molt dolenta”, i un 10 %, “normal o regular”.

Preocupació pel futur de l’economia

L’enquesta —que l’Ajuntament anirà reeditant setmanalment fins que acabi el confinament— també ha preguntat als barcelonins per altres qüestions relacionades amb el confinament. Una de les més destacades té a veure amb la situació laboral actual:

  • Poden treballar: 49,2 % (dels quals un 75,8 % ho fan des de casa, i un 18,6 % van al lloc de feina)
  • Se’ls ha aplicat un ERTO: 26,6 %
  • No poden treballar: 18,9 %
  • Han estat acomiadats: 5,3 %

A més, l’enquesta també analitza quines perspectives de futur tenen els barcelonins a la seva feina en relació amb la crisi del coronavirus. Segons les dades, un 53,3 % creuen que la crisi sanitària afectarà negativament la feina, mentre que un 44,9 % no ho creu.

Només un 11 % dels simptomàtics han fet test

L’altra pota de l’enquesta té a veure amb les qüestions de salut. En aquest sentit, un 9,6 % dels enquestats han declarat haver tingut símptomes de covid-19, però d’aquests només un 11,1 % s’han fet les proves del coronavirus. Un 36,2 % dels simptomàtics han anat al CAP o a l’hospital, i un 6,1 % han estat ingressats per la malaltia.