El líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha proposat al govern d’Ada Colau convocar “una gran taula de ciutat” amb empresaris i treballadors per acordar mesures per afrontar la crisi derivada del coronavirus. En una entrevista a betevé, Maragall ha demanat al govern que el “pacte de ciutat” que plantegen a l’oposició no sigui “una imitació dolenta dels Pactes de La Moncloa”, en al·lusió als acords que busca el Govern espanyol amb els partits.

Per això, Maragall ha dit que no volen “uns Pactes de La Moncloa a la barcelonina”. “És hora que el govern municipal deixi d’actuar unilateralment i de donar lliçons”, ha afirmat el líder republicà, que ha lamentat que l’executiu de Colau no hagi convocat abans els grups per parlar de com afrontar la crisi. “Hi anirem [a les reunions], però per veure com convoquem la complicitat de la ciutat”, ha sentenciat.

25 M €, “un petit esparadrap”

En l’entrevista, Ernest Maragall ha valorat el fons de 25 M € que l’Ajuntament destinarà a reactivar la petita economia de la ciutat. “És un petit esparadrap per a una ferida molt grossa”, ha assegurat el dirigent d’ERC, que creu que servirà per “parar el cop” però que de cara al futur caldrà “canviar d’escala i fer-ho junts”. Maragall ha demanat que en la taula de ciutat es busqui la complicitat també del govern de la Generalitat.

Pel que fa a la previsió de l’Ajuntament de deixar d’ingressar 200 M € pel coronavirus, Maragall creu que és acurada i ha preguntat a Colau si està disposada a “guanyar la batalla” a l’Estat perquè els ajuntaments puguin augmentar el límit de despesa i gastar superàvits d’anys anteriors. Precisament, l’alcaldessa i els alcaldes de les set grans ciutats de l’estat van reunir-se dimarts i van acordar plantejar aquesta petició al Govern espanyol.

De cara al ple extraordinari d’aquest divendres a l’Ajuntament, Ernest Maragall ha lamentat que el govern municipal no deixi que els grups hi puguin portar propostes a votació, però ha celebrat que es pugui debatre després de dos mesos. Sobre la gestió que la Generalitat ha fet de les residències de gent gran, ha esquivat l’autocrítica i ha recordat que l’Ajuntament, més enllà de la col·laboració que ha elogiat, hi té “responsabilitats compartides”.