La presidenta del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, creu que la negativa dels comuns als pressupostos de la Generalitat per al 2024 són la conseqüència de la “frustració que ha portat el partit a una deriva destructiva”. En una compareixença aquest dijous al matí, Alamany ha dit que el partit d’Ada Colau “és un llast i un risc perquè Barcelona avanci”. De fet, en clau estrictament barcelonina, ha etzibat que “amb aquestes actituds i aquestes dinàmiques és molt difícil obrir una nova etapa”.

La líder d’ERC també ha afirmat que “els comuns ens han demostrat que si no es juga al seu joc, rebentem la pilota. I ha arribat el moment de dir que potser la gent no vol jugar al seu joc”.

Les declaracions d’Alamany van en la línia de les del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha assenyalat la líder dels comuns a Barcelona, Ada Colau, com a possible responsable del no d’En Comú Podem al pressupost del 2024 de la Generalitat (desencadenant de la convocatòria d’eleccions catalanes el proper 12 de maig): “Quan era alcaldessa potser li interessava que s’aprovés el pressupost, i ara aquest element no hi és”, ha dit Aragonès en una entrevista a RAC1.

Sobre els pressupostos a Barcelona, “no ha canviat res”

La líder d’ERC ha assegurat que “no ha canviat res” per als republicans de cara a la votació del pressupost municipal del 2024, que està prevista per al proper divendres, 22 de març. “Anem cap a l’aprovació definitiva tal com vam pactar, és un bon acord de pressupost per a Barcelona i hi votarem a favor”.

De fet, Alamany ha explicat que ha parlat amb l’alcalde, Jaume Collboni, després que Aragonès anunciés la convocatòria d’eleccions catalanes. La líder d’ERC a la ciutat ha dit que “continuem compromesos amb la feina feta fins ara i continuarem les converses amb Collboni”.

Preguntada per si el rol dels comuns al Parlament pot condicionar l’entrada dels d’Ada Colau a un govern tripartit a Barcelona (PSC-ERC-BComú), Alamany ha insistit que “és incomprensible que un partit que clama un govern d’esquerres veti tots els pressupostos d’esquerra” i que els comuns “contaminen i intoxiquen tota l’acció institucional”.