L’Ajuntament de Barcelona farà més sessions de participació per modificar l’ordenança del civisme, vigent des del 2006. El govern de Jaume Collboni havia planificat només tres debats a l’Eixample, Sant Martí i Ciutat Vella, però finalment hi haurà sessions presencials a tots els districtes. Així ho han demanat a la Comissió de Presidència els grups de TriasxBCN i BComú, i el govern del PSC ho ha acabat acceptant.

El tinent d’alcaldia de Convivència, Albert Batlle, ha defensat que, tal com estava planificat, el procés de participació “era suficient” i ha advertit que ampliar els terminis farà endarrerir l’aprovació de l’ordenança i l’entrada en vigor dels canvis que s’hi facin. El govern municipal preveia aprovar la normativa al desembre, però ara el calendari es pot demorar uns tres mesos més segons fonts municipals.

300 propostes recollides

Sessió de participació presencial que es va fer al Centre Cívic Pati Llimona el 23 de febrer

El regidor Marc Serra (BComú) ha denunciat que el procés participatiu era “clarament insuficient” i, des de TriasxBCN, Victòria Alsina ha dit que es va fer “per cobrir l’expedient”. Albert Batlle ha replicat als grups que en les tres sessions presencials i a través de la plataforma Decidim.barcelona s’han recollit 314 propostes per modificar l’ordenança: “Les coses s’estan fent bé”. I ha demanat “rigor i celeritat” perquè el debat “no s’embarranqui”.

La comissió ha aprovat amb el suport de tots els partits excepte Vox una proposta dels comuns que, entre altres peticions, reclama una campanya de comunicació per donar a conèixer el procés participatiu i convocar una audiència pública al final de les sessions per exposar i debatre les conclusions. “Que mai més la ciutat decideixi qüestions tan transcendentals sense comptar amb la veu dels veïns”, ha sentenciat Marc Serra.