El regidor d’Energia i Aigua, Eloi Badia, ha explicat que l’última fase per doblar el col·lector del Paral·lel acabarà l’any 2023. Aquests treballs, previstos des de l’any 2013, han de posar remei a les inundacions que hi ha a l’avinguda cada cop que plou amb intensitat.

L’oposició denuncia retards

Badia ha assegurat que se segueix el calendari que estava previst pel mandat anetrior, però l’oposició ha denunciat retards. Francina Vila (PDeCAT) ha lamentat que “els veïns del Paral·lel recordaran Colau” per haver endarrerit el col·lector i Alberto Villagrasa (PP) ha traslladat “la culpa” a l’executiu d’haver aturat els treballs l’octubre del 2015.

Fins al 2023, Jordi Coronas (ERC) ha demanat “implantar mesures provisionals” per evitar noves inundacions. Per la seva banda, Santiago Alonso (Cs) ha demanat “no esperar més”.

Errors a Josep M. Folch i Torres

On sí que ha entonat el “mea culpa” el govern de Colau ha estat en el disseny de la plaça de Josep M. Folch i Torres, remodelada aquest mandat. Es va treure un mur que feia de barrera a l’aigua i, per això, ara s’inunda quan plou amb intensitat.

Sobre el disseny de la plaça, Daniel Mòdol (PSC) ha assegurat que “segurament és la plaça pitjor dissenyada de Barcelona. Fins ara el rècord el tenia Trias amb la Diagonal i ara l’hem superat amb la plaça de Folch i Torres”.

Les riuades, a més, s’enduen els trossos d’escorça que hi ha als escocells i els duu a les clavegueres i a les entrades de pàrquing. Eloi Badia s’ha compromès a redissenyar “els elements mòbils” que hi ha als escocells i ha deixat la porta oberta a trobar una fórmula “creativa” per barrar el pas a l’aigua.