L’aiguat caigut aquest diumenge a la nit ha tornat a provocar inundacions i goteres a l’Institut XXV Olimpíada , al barri de la Font de la Guatlla. Tot i que aquest dilluns no ha estat necessari, l’equip directiu assegura que les pluges els han obligat a suspendre les classes per seguretat en més d’una ocasió. És el cas de dimecres passat i, de forma parcial, dijous.

El centre ha obert les portes, però els alumnes de batxillerat han hagut de fer classe amb aigua a les aules i alguns espais inutilitzats, com els lavabos. Hi ha, a més, goteres en diversos passadissos del centre.

L’institut demana fer obres per evitar inundacions

Les filtracions al sostre del tercer pis, on hi ha les aules de batxillerat, són recurrents en episodis de pluja intensa, segons expliquen estudiants i professorat. El director del centre ho atribueix a un defecte estructural de l’edifici i, per això, reclama al Consorci d’Educació que faci obres a l’institut per solucionar aquest problema.

betevé ha parlat amb el Consorci d’Educació, que afirma que els instituts tenen autonomia per gestionar una partida econòmica que aquest organisme atorga anualment per despeses de manteniment.

Des de la direcció del XXV Olimpíada asseguren que aquesta despesa serveix per fer tasques de manteniment rutinari i denuncien que els defectes de l’edifici són estructurals i que cal una partida extra per fer-hi obres que resolguin les inundacions.

El director de l’Institut XXV Olimpíada ha enviat aquest octubre dues cartes a la gerent del Consoci, Mercè Massa, per convocar una reunió amb la intenció de trobar una solució que eviti noves goteres i filtracions.

Les famílies dels estudiants es mostren preocupades per la seguretat dels alumnes. La vocal de l’AFA, Pilar Rubio, ha demanat al Consorci d’Educació que actuï amb urgència.