Un parc infantil, una zona verda, dues pistes de petanca i una pista de bàsquet és el que configura la nova plaça de Folch i Torres. Després d’anys de reivindicació veïnal i 11 mesos d’obres l’espai espera esdevenir un nou punt de trobada comunitari al Raval.

El principal objectiu per a l’àrea d’urbanisme de Barcelona és crear un accés ràpid entre els carrers de Reina Amàlia i Lleialtat i la ronda de Sant Pau. És per això que s’ha construït un gran pla inclinat que articula un recorregut de vianants. També s’ha retirat la tanca de l’Institut Milà i Fontanals, situada a un costat de la plaça, per recuperar l’espai públic.

Enmig de l’espai es troba un parc infantil d’uns 43 metres quadrats i amb equipaments adaptats per a dues franges d’edat: una per a menors de cinc anys i l’altra per a nens d’entre sis i 12. A l’altra banda s’han habilitat dues pistes de petanca, un espai destinat a una futura àrea verda i una pista de bàsquet situada a la cantonada entre l’institut i la ronda Sant Pau.

El nou espai és fruit d’una llarga reivindicació veïnal. Els veïns es queixaven del mal ús que se’n feia i de les condicions precàries en què es trobava. Ara, però, esperen que esdevingui un nou punt de trobada comunitari del barri del Raval.