Riu Besòs

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha reaccionat als efectes del vessament de dissolvent al riu Besòs com a conseqüència de l’incendi d’una nau a Montornès. Colau ha qualificat de terribles les conseqüències d’aquest foc, que  ja ha provocat la mort d’alguns peixos i ha assegurat que “és urgent que actuem per recuperar el corredor verd del Besòs”. En el seu tuit l’alcaldessa també demana que s’investiguin les causes de l’incendi i que aquest desastre ecològic no quedi impune

El corredor verd del Besòs

A banda de la diversitat d’espècies del riu, el corredor del Besòs també actua com a connector biològic entre la ciutat i la perifèria i l’utilitzen els animals. Per exemple, els eriçons que entren a Barcelona pel corredor del Besòs.

El Parc Fluvial del Besòs, engegat l’any 2000, ha contribuït a renaturalitzar i transformar la llera del riu i n’ha millorat la qualitat ambiental. Això, per exemple, ha fet retornar algunes espècies al Besòs, com la llúdriga. Se n’han trobat rastres a prop de la desembocadura del riu, fet que indica la millora que s’ha produït en els últims anys de la qualitat de l’aigua i dels ecosistemes fluvials.