Institut Martí Pous

L’Institut Martí Pous, ubicat al recinte fabril de la Fabra i Coats, s’estrenarà diumenge com a col·legi electoral. El centre educatiu substituirà el Centre Cívic Sant Andreu, equipament que fins ara havia funcionat com a tal. L’edifici definitiu de l’institut es va inaugurar el març del 2019, però a les eleccions general del 28 d’abril no va ser local electoral.

Paperetes i urnes, preparades

L’equipament educatiu té gairebé tot preparat per a la celebració de les eleccions. Ja els han arribat les urnes, les caixes amb les paperetes, que tenen emmagatzemades, i també la cabina que servirà per exercir en secret el dret a vot. Les meses electorals estaran distribuïdes per la sala polivalent, adaptada a persones amb mobilitat reduïda, a la qual s’accedeix un cop travessat el rebedor de l’institut.

27 col·legis electorals a Sant Andreu

Al districte de Sant Andreu, format per set barris, estan cridats a les urnes 109.743 veïns, 600 més que a les darreres eleccions generals. Al districte hi haurà 27 col·legis electorals, dels 271 que hi haurà en total a la ciutat, i 141 meses electorals de les 1.434 meses de votació a la ciutat. En les eleccions generals del 28 d’abril, la participació al districte va ser del 78,47 %.

1.122.912 persones estan cridades a les urnes per escollir, per segona vegada aquest any, les diputades i els diputats i les senadores i els senadors de les Corts Generals.