El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que “estem definitivament doblegant la corba” de contagis de coronavirus. Illa ha recordat que en 40 dies s’ha passat d’un increment diari de més del 35 % al 0,8 % de les últimes hores. També ha recordat que el nombre de nous casos de les últimes 24 hores, 1.729, és menys que els que s’han confirmat a Alemanya en l’últim dia, tot i que aquest país té una població molt més nombrosa que Espanya.

Illa també ha explicat que a partir de demà començarà un estudi per conèixer l’abast de la pandèmia en què participaran, de manera voluntària, entre 60.000 i 90.000 persones. L’objectiu, ha explicat el ministre, és fer “una foto de la dimensió real de la pandèmia”. En l’estudi es realitzaran dos tests als participants, un d’anticossos i un altre per extracció de sang.

 Sense constància d’incompliments en les sortides de nens

Pel que fa als nombrosos incompliments en les sortides de menors de 14 anys que ha començat avui, sobretot pel que fa al nombre d’adults que els poden acompanyar, Illa s’ha limitat a dir que “jo no he vist aquestes imatges”. Després ha afegit que fins al moment la informació que tenen és que “amb caràcter general” s’estan complint les condicions de sortides. El ministre ha avisat que en funció del comportament general es podrien variar aquestes condicions dels passejos.