Llit de l'hospital satèl·lit de l'Hospital del Mar

Els principals centres hospitalaris de Barcelona (Vall d’Hebron, Sant Pau, el Mar i  Clínic) han rebut 1.200 dispositius mòbils per facilitar la comunicació entre pacients aïllats per coronavirus i els seus familiars i també per a la tasca diària del personal sanitari. Els aparells els han cedit diverses operadores de telefonia (Grup Másmovil, Orange, Telefónica i Vodafone) i empreses tecnològiques com Huawei i Cisco.

Els dispositius mòbils s’han fet arribar també als pavellons de salut de cada hospital (CEM Olímpics Vall d’Hebron, CEM Guinardó, CEM Claror Marítim il’INEFC) i als hotels hospitalitzats que atenen pacients lleus o que no poden fer l’aïllament a casa. Els aparells tenen connexió a internet 4G o wifi per fer videotrucades entre pacients i familiars. També es destinen a l’ús privat i d’oci dels malalts més lleus que esperen l’alta mèdica.

A banda, s’han donat mòdems 4G per garantir servei wifi i la connectivitat de dades entre els hospitals i els pavellons de salut, així com targetes SIM amb dades i pantalles per fer videoconferències entre el personal sanitari. Tot aquest material se suma a les donacions que va fer la Mobile World Capital Barcelona a l’Hospital de Sant Pau i del Col·legi de Metges de Catalunya.