JOAN HERRERA, secretari general d'ICV "Exigim un referèndum. Un referèndum entorn a aquestes polítiques de retallades, a les condicions del memoràndum, al Reial Decret, a la pujada de l'IVA que demanava en Mas i que ha aplicat en Rajoy... Un referèndum per dir 'no'. I per dir també que hi ha alternatives en polítiques de redistribució. Entenem que aquest és l'horitzó i que aquesta ha de ser la proposta. Una rebel·lió democràtica que implica, per tant, que la gent pugui triar i pugui votar."

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha dit l’Estat espanyol es troba “al límit del precipici” i que “estem a punt d’entrar en un espiral precisament de degradació econòmica, social i democràtica sense precedents. No ho hem viscut i, per tant, el que diem és primer que la gent pugui triar, referèndum, i si no, que dimiteixin i que es convoquin eleccions.

Herrera ha dit que no és moment de retallar més i que cal rectificar les polítiques d’austeritat del Govern espanyol, que considera que no han donat resultat. A més, critica que el PP aplica polítiques que no eren al programa electoral i titlla la situació de fracàs democràtic.

El Consell Nacional també ha acordat que el 30 de novembre i l’1 i 2 de desembre Iniciativa celebrarà la 10a Assemblea Nacional a Viladecans. La tria no és casual: “Es fa al bell mig del Parc Agrari i on volen situar un desastre: l’Eurovegas”, ha assegurat Herrera.