Els republicans han entrat la proposta de compareixença al registre un dia després d’impedir amb el seu vot a la Junta de Portaveus que fos el president Mas el qui hagués de donar les explicacions. La portaveu del partit, Anna Simó, ha dit que van rebutjar la compareixença de Mas per preservar la presidència de la Generalitat, però que això no exclou que no considerin imprescindibles les explicacions dels responsables de CDC.

“Entenem que els primers interessats a comparèixer haurien de ser els responsables de CDC per donar explicacions i que no hi hagi cap ombra de dubte sobre això. Nosaltres aportarem els documents que ja vam dur a la comissió d’investigació”, ha dit Simó. La portaveu republicana ha demanat que la compareixença de Puig i Pujol es faci abans del període de vacances.

Hores després d’aquesta petició, el secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha acceptat comparèixer al Parlament pel presumpte finançament irregular del partit en el marc del cas Palau de la Música, però ha  rebutjat que ho faci el conseller d’Interior, Felip Puig, per no  barrejar institucions. Pujol ha mostrat la  seva plena disponibilitat a donar explicacions com més aviat millor,  pel que ha reclamat que es faci abans que acabi el mes de juliol. Pujol no vol que aquest cas afecti la celebració del ple del pacte fiscal, previst per a aquest dimecres 25 de juliol, pel que demana  que la seva compareixença tingui lloc divendres 27, dilluns 30 o dimarts 31 de juliol