El president del grup municipal socialista, Jordi Martí, ha presentat una proposta de declaració institucional perquè el Plenari Municipal reconegui el lideratge i l’aportació de l’alcalde Maragall perquè els Jocs de Barcelona 92 fossin una realitat.

Un nou Rius i Taulet

Martí ha dit que la figura de Pasqual Maragall “està per damunt de qualsevol baralla de politiqueria que puguem tenir”.  Els socialistes consideren que el plenari és una bona ocasió perquè el consell municipal reconegui el lideratge de Maragall sobre el projecte i retre homenatge a “un dels dos grans alcaldes de Barcelona dels últims 100 anys”, ha dit.

Si la marca Barcelona aguanta, ho devem a l’èxit d’algú “que va ser visionari i que va saber catalitzar un gran consens social entorn dels jocs i la transformació olímpica”, referint-se a l’exalcalde, a qui ha comparat amb un altre alcalde històric, Francesc de Paula Rius i Taulet.

Aquesta proposta arriba setmanes després que el PSC acusés CiU de voler obviar l’alcalde Maragall en la commemoració dels Jocs Olímpics. Els regidors David Escudé (PSC) i Maite Fandos (CiU) van tenir un agre enfrontament en la Comissió de Benestar i Esports, amb la figura de Pasqual Maragall com a protagonista. Els socialistes van considerar ofensiu que el govern obviés la figura de l’alcalde olímpic, mentre que els convergents els van acusar de voler fer un ús partidista de Maragall.