Primàries Catalunya ha presentat l’estratègia per arribar a la independència des dels municipis. Segons el candidat per Barcelona, Jordi Graupera, la independència de Catalunya no l’aconseguiran els polítics sinó la ciutadania i, en aquest sentit, com a nova força política, s’ha erigit com a líder d’una “revolta popular”.

L’escenari escollit ha estat la Nau Bostik de la Sagrera. Aquesta estratègia és el resultat d‘un procés que va començar l’estiu passat amb el registre i validació de votants i candidats que ha configurat 121 candidatures.

L’objectiu: apoderar els ciutadans

La participació de Primàries Catalunya a les eleccions municipals té com a objectius dur a terme el mandat de l’1 d’Octubre, exercir la sobirania fiscal mitjançant la liquidació de tots els impostos de l’Agència Tributària de Catalunya, promoure xarxes de comunicació lliures, independents i de connexió a Internet, i apoderar els ciutadans com a actors principals i decisius de l’acció present i futura de Catalunya.

A la presentació hi han assistit Jordi Graupera, candidat de Barcelona, Pepi Oller, per Terrassa, Carles Salvadó, representant de l’Hospitalet del Llobregat i Jordi Pou com a candidat de Lleida. També hi ha intervingut representants de les entitats impulsores de Primàries Catalunya: Toni Castellà (Demòcrates), Uriel Bertran (Solidaritat) i Josep Manel Ximenis (Units per la República).