taula parlament eutanàsia

(ACN) El Parlament tornarà a portar al Congrés dels Diputats la proposta per despenalitzar l’eutanàsia,  una iniciativa que la cambra catalana va aprovar el 2017, però que va quedar aturada en la tramitació a Madrid. Ho ha acordat la taula de partits i entitats per regular l’eutanàsia i el suïcidi assistit, que ha reunit aquest divendres al Parlament representants de tots els grups polítics menys del PPC i de l’associació Dret a Morir Dignament Catalunya.

La presidenta de l’entitat, Isabel Alonso Dávila, veu ara les “condicions ideals” perquè el dret a morir de manera digna sigui “una realitat molt aviat”, pel suport públic que hi han donat la majoria de partits, sobretot després que l’eutanàsia entrés en l’agenda política pel cas de María José Carrasco, la dona que va morir amb l’ajuda del seu marit, Ángel Hernández. Precisament, fa un mes que una cinquantena de persones es van concentrar a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per exigir la despenalització de l’eutanàsia i demanar que deixessin en llibertat Ángel Hernández.

Els grups polítics també preveuen començar a treballar en la regulació de l’eutanàsia a Catalunya amb l’objectiu de tenir-la avançada per si finalment s’acaba modificant el Codi penal.