El filòsof i impulsor de Primàries Barcelona, Jordi Graupera, ha assegurat que “de moment tirem endavant en l’organització de les primàries”, tot i les reticències del PDeCAT i, sobretot, ERC. Graupera ha advertit que els partits “no tenen dret a veto” i que “no els necessitem per muntar unes primàries” de cara a les eleccions municipals de l’any vinent.

Precisament, aquesta setmana l’impulsor de Primàries Barcelona té previst reunir-se amb el líder d’ERC a l’Ajuntament, Alfred Bosch, i amb Òmnium Cultural. Graupera ha explicat que un cop acabin les trobades, el projecte de primàries independentistes entrarà en una tercera fase: consultar els més de 30.000 simpatitzants com ha de ser el reglament de la votació.

Espera que la pressió social faci efecte

Tot i desmarcar-se de la decisió que prenguin ERC i el PDeCAT respecte a les primàries, Jordi Graupera ha deixat la porta oberta a sumar els partits “fins a l’últim minut”. De fet, Graupera confia que “la pressió social” acabi arrossegant les formacions polítiques a optar a les primàries sobiranistes.

Això sí, Graupera ha admès que “potser arribarà un moment en què direm que no val la pena” continuar amb el projecte de Primàries Barcelona i ha anunciat que no anirà la llista de cap partit. Graupera ho ha dit durant la presentació del llibre ‘Una proposta per a Barcelona’, que recull el manifest amb què es va presentar públicament i que té un pròleg de l’exconsellera Clara Ponsatí.