L’alcaldessa, Ada Colau, i el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, han defensat l’acollida de refugiats i han coincidit a criticar l’actitud d’alguns països europeus. Ho han dit en el transcurs d’un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament amb motiu de l’últim número de la revista ‘Qüestions de vida cristina’.

Colau, de fet, n’ha posat en dubte la moralitat: “El dilema moral que hem de resoldre nosaltres és si ho volem fer bé o ho volem fer malament”, ha dit. A més, ha assegurat —visiblement emocionada— que les persones rescatades són “les que ens rescaten a nosaltres de la misèria moral”.

Omella, per la seva banda, ha advertit que “Déu ens demanarà si hem sabut amar i acollir el més pobre”. També ha demanat superar les pors que pugui generar l’arribada d’immigrants i ha defensat que l’acollida “no és un problema, sinó una oportunitat” des d’una mirada fraternal.

Colom continua duent l’armilla

Amb motiu de l’arribada de la seixantena de migrants rescatats a les costes de Líbia, Proactiva Open Arms va realitzar una acció a l’estàtua de Colom: col·locar-li una armilla. L’objectiu va ser visibilitzar la necessitat d’obrir els ports per evitar més morts al Mediterrani. Aquest dimarts encara la duia posada, i molts turistes desconeixien per què.