El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha assegurat que el govern d’Ada Colau planeja una retallada de 107 milions d’euros en algunes inversions previstes per a aquest any i el que ve. “Exigim que Colau doni explicacions”, ha sentenciat Collboni, que vol saber quins projectes quedaran afectats. Segons el líder socialista, aquesta retallada pot incidir en la construcció d’equipaments com ara escoles bressol, biblioteques o centres cívics.

En la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat d’aquest dimecres a la tarda, el PSC ha demanat la compareixença del govern perquè expliqui quines inversions inicialment programades no es duran a terme. “És greu que el govern tingui la informació i l’amagui”, ha denunciat Collboni. Segons el líder socialista, les retallades afecten, de moment, les inversions, però assegura que hi ha un “rum-rum” de tisorades també en despesa corrent que podrien arribar al setembre.

En una compareixença en la Comissió d’Economia, aquest dimarts, el primer tinent d’alcalde va admetre que el govern està preocupat per la baixada d’ingressos de la plusvàlua, i va alertar que si l’Estat no compensa aquestes pèrdues i si la Generalitat no aporta el deute de les escoles bressol caldrà “reajustar calendaris”. Els grups de l’oposició van denunciar en aquesta sessió desajustos en el pressupost per una baixada d’ingressos i, alhora, un increment de les despeses.

Les Corts i Sarrià, els més afectats

Segons les xifres que ha facilitat el PSC, les retallades afectaran més severament les inversions als districtes de les Corts i Sarrià – Sant Gervasi. En el primer, es preveu una baixa de 5,2 M € en una inversió de 6,5, mentre que a Sarrià, la tisorada seria de 8,2 M € en una inversió global de 11,8 M €. Per àrees, a Drets Socials hi figura una retallada de 39 milions sobre 84, i a Drets de Ciutadania i Participació, de 25 milions sobre una inversió global de 57 entre els anys 2018 i 2019.