JAUME COLLBONI, tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació "Cal que modernitzem el nostre teixit comercial perquè, si volem reduir les desigualtats, cal crear ocupació. I si volem crear ocupació, hem de reactivar la petita economia de la ciutat, que és la gran economia de la ciutat." ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Apostem fermament pels valors i avantatges del comerç de proximitat. Apostem i seguirem apostant. És aquesta musculatura comercial la que volem i devem preservar."

L’Ajuntament ha lliurat la 19a edició del Premi Comerç de Barcelona i la 7a edició del Premi Mercats de Barcelona. Durant l’acte que s’ha celebrat a L’Auditori aquest dimecres a la nit, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que el comerç és “la columna vertebral que sosté la ciutat”. Colau ha revalorat les aportacions intangibles de les botigues als barris com la cohesió social i la seguretat. “Des del govern de la ciutat apostem fermament pel comerç de proximitat”, ha assegurat.

El tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha afirmat que “cal modernitzar el teixit comercial”. Per Collboni, això implica “la singularitat, adaptar-se a les noves demandes i nous sistemes de comunicació i digitalització”. Collboni ha fet una crida a la unitat com a via fonamental per aplicar un model econòmic “just, competitiu i sostenible”.

10 iniciatives comercials premiades

El guardó a l’establiment comercial se l’ha emportat la botiga Loisada, un establiment situat a l’antiga fàbrica de la moneda del Born, dedicat a la venda de productes vintage de segona mà. També s’ha fet una menció especial a la Casa Perris, situada també al Born, que treballa amb el reciclatge d’envasos.

La categoria de comerç cultural de proximitat ha premiat Personal Book, una botiga de Nou Barris que funciona com un centre de recerca de llibres difícils de trobar. B de Barcelona, situada a l’Eix Gaudí, s’ha emportat el premi a la iniciativa comercial innovadora de l’any.

L’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc ha estat distingida amb el premi al comerç col·laboratiu pels esforços d’integrar les botigues del barri en els cinc anys que fa que funciona. El premi a la sostenibilitat mediambiental s’ha lliurat a El Safareig per haver promogut la reducció d’envasos mitjançant la venda a granel. En aquesta categoria ha rebut una menció especial la botiga de productes frescos Cal Romesco.

El premi Albert González a la tasca de contribució i coneixement del comerç de la ciutat ha estat per a Teixits Pàdua, un establiment de roba per a la llar del barri de Sants que és un exemple de supervivència. Finalment, el Premi Mercats de Barcelona ha estat per a l’Associació de Venedors del Mercat de Sants per la dinamització aconseguida a l’entorn d’aquest mercat sobretot pel que fa la captació de clients joves.