AINA VIDAL, coordinadora d'ICV Barcelona "Jo crec que el reptes que tenim a dia d'avui és enfortir una organització que després de campanya rere campanya està un punt debilitada. El repte organitzatiu és el repte de la ciutat és la capacitat d'organitzar una organització al voltant d'una confluència que té la voluntat de governar i seguir governant i de guanyar totes i cadascuna de les eleccions en què ens posin per davant. La voluntat, d'alguna manera, d'aquesta assemblea és aquesta idea de transformació que és el que ens ha mogut sempre i és el que volem continuar fent." TONI COLL, coordinador d'ICV Barcelona "Després d'uns anys de certa adaptació al nou panorama polític la voluntat de suma i d'afegir-se en aquest treball col·lectiu i en comú que estem fent a la ciutat a través de Barcelona en comú creiem que és una aposta absolutament prioritària."

Aina Vidal i Toni Coll han estat ratificats per l’assemblea per liderar conjuntament el projecte de la formació ecosocialista a la ciutat. Substitueixen Montse Aguilera i David Cid, que ocupaven la presidència des de juliol de 2013.

Per Vidal el repte organitzatiu és que el partit recuperi musculatura però també continuar treballant per una confluència amb Barcelona en Comú, que té la voluntat de governar, i seguir-ho fent per transformar la ciutat. En aquest sentit, l’altre nou coordinador, Toni Coll, ha dit que la suma amb Barcelona en Comú és una “aposta absolutament prioritària”.