MIQUEL ICETA, primer secretari del PSC "Per fer aquest drap roig nou, necessitàvem 50 fils. No el podíem fer amb menys. I per això hem fet la proposta que hem fet. I després, per una conseqüència política d'aquest propi congrés: vam començar el congrés amb un suport unànim a la gestió, vam seguir el congrés amb una aclamació del primer secretari i l'havíem de tancar amb un esclat d'unitat, amb un esclat de fortalesa, amb un esclat de diversitat." NÚRIA PARLON, secretària de Política Municipal i Formació del PSC "Sí, jo crec que hem fet una molt bona feina d'integració i d'unitat. Per tant, aquí hi ha hagut generositat per part dels diferents companys i companyes: tant els que han estat a l'executiva, que han decidit ser generosos i no continuar, com també de molta de la gent que s'ha incorporat per treballar en un projecte que necessita precisament de molta empenta. Evidentment, les negociacions es van allargar en el temps, perquè calia encaixar les diferents sensibilitats. Calia fer possible la renovació que havíem defensat durant tota la campanya de primàries. Crec que hem configurat una bona executiva, amb àrees clarament definides per treballar precisament des de la proximitat, reforçant el missatge ideològic i l'acció política del PSC. Podem estar satisfets dels nostres companys i companyes que han fet possible aquest acord."

Dels 700 delegats al XIIIè Congrés Nacional del PSC, 616 hi han votat a favor, mentre que 80 han votat en blanc. La nova executiva del PSC s’estructura en quatre grans àrees. A més de les d’organització i política municipal, la diputada Eva Granados liderarà tot un govern català “a l’ombra”, amb una cara visible socialista per a cadascuna de les conselleries de la Generalitat, i l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, coordinarà tota una àrea d’igualtat. Iceta ha reconegut que inicialment volia un equip “més petit”, però després de la intensa negociació d’ahir ha assegurat sentir-se “feliç d’haver fracassat”, perquè l’esquema final ha permès encaixar persones d’altres sectors: “Calia recollir i incorporar el que han representat les eleccions primàries”, en les quals Iceta va superar Parlon amb un 54 % dels vots, atès que “tots som fils d’un teixit, d’un drap vermell” i “vam haver de fer el teixit de la direcció amb 50 fils, no podíem amb menys”.

Iceta ha agraït a Jaume Collboni “el sacrifici” d’un dels seus estrets col·laboradors, Salvador Illa, actual gerent d’Empresa, Cultura i Innovació a l’Ajuntament de Barcelona i primer secretari del partit al Vallès Oriental. Illa relleva Assumpta Escarp a la Secretaria d’Organització, amb Juli Fernández com a adjunt. El primer secretari havia ofert aquest lloc a Antonio Poveda, dirigent del PSC al Baix Llobregat, que ho va rebutjar; després li va proposar a José Luis Gimeno, del PSC del Vallès Occidental Sud, que Parlon va vetar. L’alcaldessa de Santa Coloma i rival d’Iceta a les primàries ha condicionat, doncs, en tot moment, la composició d’aquesta àmplia executiva.