És un grup de treball creat pel govern anterior que agrupa veïns i comerciants dels tres barris. Algunes d'aquestes entitats van lamentar en el seu moment no poder dir la seva de forma vinculant. Van criticar la despesa de 2,8 milions d'euros en la il·luminació LED, la creació de placetes a les cruïlles o els dispositius per carregar els mòbils de davant d'El Molino i de la plaça dels Ocellets, que de fet els vàndals van fer malbé fa setmanes i continuen inoperatius. Amb aquests antecendents, el nou govern vol comptar amb l'Espai de Treball per consensuar de forma vinculant la reforma que queda pendent dels extrems. El tram que va de la ronda de Sant Pau a la plaça de les Drassanes i del carrer de Lleida a la plaça d'Espanya. En aquests punts s'ha de decidir com seran les voreres, la il·luminació i els usos de l'espai públic. Encara no hi ha data de la primera reunió que aviat proposarà el nou govern amb veïns i entitats amb la voluntat d'incentivar la participació. De fet, la plataforma Som Paral·lel, que va abandonar l'Espai de Treball perquè va considerar que no hi havia consens, es planteja ara tornar a seure per poder decidir entre tots com seran els extrems del Paral·lel. JAVIER RODRIGO, membre de la plataforma Som Paral·lel "Realment el marge és molt petit perquè l'obra és una licitació que ja està tancada, però nosaltres pensem que si el marge és almenys començar d'una altra forma, sentir-nos fer vinculant aquest espai de treball i sobretot que ens poguéssim trobar per pensar amb els arquitectes com millorar els nostres barris ja és un canvi molt rotund i molt radical davant del que ha estat l'últim any, amb un paripé i un menyspreu tant dels veïns, veïnes i entitats que han participat en aquest grup de treball, com de les persones que ja denunciàvem que no tenia un objectiu ni massa clar ni era pas vinculant."

El govern municipal vol comptar amb l’Espai de Treball per consensuar de forma vinculant la reforma que queda pendent dels extrems de l’avinguda del Paral·lel.

Es tracta dels trams que van de la ronda de Sant Pau a la plaça de les Drassanes i del carrer de Lleida a la plaça d’Espanya. En aquests punts s’ha de decidir com seran les voreres, la il·luminació i els usos de l’espai públic. Es preveu que el consistori convoqui aviat la primera reunió amb veïns i entitats per incentivar la participació. La plataforma Som Paral·lel, que va abandonar l’Espai de Treball perquè va considerar que no hi havia consens, veu amb bons ulls el replantejament de la remodelació, i es planteja ara tornar a seure per poder decidir entre tots com seran els extrems del Paral·lel.