Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, i diversos representants municipals han participat aquest dijous en els actes d’homenatge a Lluís Companys, el dia que fa 75 anys de la seva mort. Un acte al qual també han assistit el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, acompanyat de diversos membres del seu govern, i la presidenta del Parlament en funcions, Núria de Gispert.

Després de la tradicional Marxa de torxes, que cada any organitza Esquerra Republicana i que se celebrada a trenc d’alba, els representants institucionals i dels partits polítics s’han dirigit al Fossat de Santa Eulàlia, al Castell de Montjuïc, per fer-hi una ofrena floral. Aquest és el lloc on el president Companys va ser afusellat el 15 d’octubre de 1940.

Ada Colau, l’exalcalde i president del Grup Municipal de CiU Xavier Trias; el d’ERC, Alfred Bosch, i també regidors d’aquests partits i del PSC, han visitat la tomba on hi ha les restes del president executat per fer-hi una altra entrega de flors. El monument es troba al Fossar de la Pedrera, un espai inaugurat el 1985 i que està dedicat a les víctimes dels bombardejos de la Guerra Civil i de la repressió franquista. Per això, l’alcaldessa i la resta de  representants municipals també han fet una ofrena floral davant del  monument als immolats per la llibertat de Catalunya.