(ACN) El conseller d’Educació, Josep Bargalló, descarta aplicar un aprovat general a totes els estudiants per la situació provocada pel coronavirus. Ha reconegut, però, que l’avaluació no podrà ser “universal” i s’hauran de tenir en compte les limitacions viscudes durant l’estat d’alarma. En declaracions a Catalunya Ràdio, Bargalló ha indicat a partir de Setmana Santa els centres rebran noves indicacions de com continuar la tercera avaluació telemàticament.

El conseller ha explicat que la prioritat ara és trobar la manera d’arribar telemàticament a tots els alumnes, i per això s’estan recollint mòbils en desús per a les famílies que no en tenen. De moment s’ha contactat ja amb els 300 centres de màxima complexitat, perquè és on hi ha més dificultats entre les famílies.

Bargalló assegura que no hi ha cap voluntat d’allargar el curs fins al juliol, també perquè un dels objectius és poder mantenir l’inici del proper curs al setembre. Tot i això, no es descarta que el curs sí que pugui durar una mica més per als alumnes de segon de batxillerat que han de fer la selectivitat, una prova que s’ha endarrerit.

D’altra banda, ha reconegut que quan es produeixi la tornada a les aules aquesta no serà “normal” i per això es treballa amb els equips d’assessorament i orientació psicopedagògics per com es farà aquesta tornada. Pel que fa a la preinscripció, Bargalló ha explicat que es farà en el moment en què es pugui garantir que totes les famílies la poden fer, especialment en el cas d’aquelles que no ho podran fer de manera telemàtica.

Per últim, ha apuntat que la voluntat del govern és mantenir les oposicions al cos docent, previstes per al juliol, tot i que ha valorat que si hi ha un posicionament unànime dels sindicats demanant l’ajornament se’l plantejarien.