(ACN / Redacció) El Govern espanyol ha tancat un acord sobre la llei d’habitatge amb ERC i EH Bildu després de més d’un any de bloqueig al Congrés. La nova regulació toparà el preu dels lloguers, un dels principals esculls en la negociació que també demanava Unides Podem. Finalment, ERC i EH Bildu han anunciat aquest divendres l’acord.

La llei de l’habitatge, un any en punt mort

El Consell de Ministres va donar llum verda a la norma al febrer de l’any passat, però els aliats de la investidura van considerar insuficient el text i reclamaven incorporar-hi elements com la regulació dels preus dels lloguers. Finalment, la llei ha tirat endavant després que el president del Govern, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, s’hagin implicat directament en les converses. De fet, aquest dijous, Sánchez es va mostrar convençut que “aquesta legislatura tiraria endavant la primera llei de l’habitatge de la democràcia”.

Col·lectius de l’habitatge defensen una llei més ambiciosa

La llei de l’habitatge respon a un compromís de legislatura de Pedro Sánchez i grups d’esquerres com el seu soci de govern li reclamen des de fa mesos. També col·lectius en defensa de l’habitatge reclamaven l’aprovació d’aquesta norma amb modificacions per fer-la més ambiciosa.

Fa setmanes que membres de la part socialista del Govern espanyol afirmaven que l’acord era imminent i explicaven que la negociació estava en el tram final. L’anunci d’acord arriba abans de les eleccions del 28-M i quan queda menys d’un any perquè acabi la legislatura.