La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha evitat parlar de retallades tot i que ha admès que la gerència d’Economia de l’Ajuntament està estudiant “diversos escenaris” per la caiguda d’ingressos de l’impost de la plusvàlua. Ha estat la resposta que ha donat en la Comissió d’Urbanisme a la petició que, un dia més, ha fet l’oposició davant l’alerta de retallades. Sanz ha desmentit la xifra de 107 M € de tisorada en inversions que el PSC ha denunciat aquest dimecres.

Segons fonts municipals, el document que han fet públic els socialistes és real però està desfasat i no s’ajusta a les previsions actuals. “No hi haurà cap retallada en prestacions socials”, apunten les mateixes fonts, que reconeixen, això sí, que potser caldrà reajustar “algun petit projecte de pavimentat” si cauen els ingressos.

En el debat a la comissió, Janet Sanz ha assegurat que els projectes urbanístics que depenen de la seva àrea tiren endavant i que ja s’ha executat el 75 % del previst. Ara bé, ha admès que els ingressos per la plusvàlua van a la baixa i que Economia està valorant què passa si això es consolida. “La dada avui és incerta”, ha afirmat. Amb tot, ha demanat col·laboració a l’oposició per trobar solucions si “aquests escenaris” -sense dir retallada- es confirmen.

“Repeteixi amb mi: re-ta-lla-des”

El regidor Daniel Mòdol (PSC) ha ensenyat a Janet Sanz un mapa d’inversions i li ha preguntat si estan garantides “o anunciem obres que després no farem?”. “Digui’ns la veritat”, ha reclamat Jordi Martí (PDeCAT) a la tinenta d’alcalde, a qui ha exigit informació. Des de Cs, Santiago Alonso ha demanat transparència al govern, i Alberto Villagrasa (PP) ha sol·licitat un informe sobre els projectes que poden quedar afectats.

La intervenció més punyent ha estat la del portaveu d’ERC, Jordi Coronas, que ha donat per feta la retallada en el pressupost. “Repetixi amb mi: re-ta-lla-des; és el que acabaran fent”, ha reblat. Eulàlia Reguant (CUP) ha assegurat que hi ha treballadors municipals a qui ja s’ha anunciat que hi haurà retallades. El regidor de Demòcrates, Gerard Ardanuy, s’ha ofert a pactar un pla de contingència si s’arriba a aquesta situació.