(ACN/Redacció) L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, reclama al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que inclogui la congelació dels lloguers en el decret d’emergència que negocien PSOE i Unides Podem en el si del govern de coalició. Segons explica en un vídeo a Instagram Colau, les dues forces estan negociant fins al 27 de desembre quines mesures s’inclouen en el decret que ha de servir per fer front a la crisi i la inflació.

En aquest context, en el mateix vídeo critica que al PSOE “sempre els flaquegin les cames” quan es tracta de l’habitatge i cal enfrontar-se a “especuladors”. L’alcaldessa afirma que les ciutats estan “en perill” i alerta que la situació és “gravíssima” perquè els lloguers estan “desfermats”.

De fet, assegura que les pujades del preu del lloguer no només afecten persones en situació de vulnerabilitat o classes baixes sinó també classes mitjanes. Per això, avisa, és “imprescindible” aturar més pujades “arbitràries” i demana que s’inclogui la congelació dels preus de l’habitatge en aquest decret. 

En el vídeo, Colau anima a fer córrer el missatge i mencionar Pedro Sánchez a les xarxes socials per demanar-li perquè “depèn d’ell” que s’hi inclogui la mesura.