Ada Colau guanyaria les eleccions municipals de Barcelona amb un avantatge d’un punt per sobre d’Ernest Maragall. El Baròmetre semestral de l’Ajuntament dona a Barcelona en Comú un 11,9 % d’intenció de vot, mentre que Esquerra obté un 10,9. En l’última enquesta municipal, el desembre del 2021, la diferència entre els dos partits era de 4,6 punts. ERC i BComú van empatar el 2019 a 10 regidors, però Maragall va superar Colau per uns 5.000 vots.

Els resultats del baròmetre arriben quan falta menys d’un any per a les eleccions municipals del maig del 2023 i tant Colau com Maragall ja han confirmat que tornaran a ser candidats. Pel que fa a la resta de partits, el PSC se situa en tercera posició, amb un 7,5 % d’intenció de vot, una dècima més que en l’última enquesta. Junts es manté en quart lloc (3,4 %), seguit de la CUP (2,9 %), que a les últimes municipals va quedar fora de l’Ajuntament.

El PP i Vox superen Ciutadans

L’enquesta municipal dona al PP un 1,7 % d’intenció de vot, una dècima menys que al baròmetre del desembre. Els populars queden per davant de Vox, que obté un 1,1 %. Els dos partits superen Ciutadans, que perd dues dècimes respecte a l’últim baròmetre i es queda per sota de l’1 %. Valents, la formació que relleva Barcelona pel Canvi, no obté cap resultat a l’enquesta.

L’abstenció s’emporta l’11,9 %, mentre que un 35,8 % dels enquestats diu que encara no sap a qui votarà. Aquest és l’últim baròmetre del mandat que ofereix intenció de vot, ja que el proper, al desembre, a pocs mesos de les eleccions del maig del 2023, no recollirà aquestes dades. Una enquesta recent publicada per ‘El Periódico’ va situar el PSC i ERC frec a frec per guanyar les eleccions, mentre que Colau quedava en tercer lloc.