El govern català continua treballant perquè l’opció de portar aigua per abastir Barcelona sigui factible si empitjora la situació de sequera. El mateix dia que s’ha decretat l’entrada en fase d’emergència, el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha estat taxatiu: “Portarem aigua a Barcelona segur, si cal portar-la”. Mascort ha explicat que les converses amb Madrid són “molt fluides” i ha anunciat que dilluns vinent es reunirà a Barcelona amb la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, “per seguir-ne parlant”.

“Segur que trobarem la fórmula per si és necessari portar aigua a Barcelona”, ha dit el conseller. Sobre si l’opció serà portar aigua en vaixells, de l’Ebre o d’altres indrets, Mascort assegura que “no és tan rellevant d’on ve, sinó que quan la necessitem la puguem anar a buscar per portar-la de pressa”. En aquest sentit, el govern insisteix que fa mesos que treball per poder estar “a punt”. De fet, el novembre passat es van iniciar les obres al port de Barcelona per poder rebre embarcacions carregades d’aigua.

En el cas que la sequera persisteixi, Mascort no ha volgut fer cap pronòstic de quan es podria decretar la fase 2 de l’emergència. També ha descartat decretar una baixada genèrica de la pressió de l’aigua.