Tots els grups de l’oposició a Barcelona faran pinya al proper plenari del districte de les Corts (el 12 de juliol) per demanar “una solució econòmica per les empreses i autònoms” dels locals suposadament buits de les Corts, que l’Ajuntament de Barcelona havia de comprar en el marc del programa Persianes Amunt, però que va acabar descartant quan va descobrir que no estaven buits. Finalment, la propietat dels locals va demanar als 14 negocis que abandonin els locals abans que acabi l’any.

En conèixer el desenllaç fatídic, els llogaters ja van demanar al govern d’Ada Colau i Jaume Collboni que els indemnitzés (alguns calculen que marxar d’aquests locals els suposarà unes pèrdues de fins a 30.000 €), però el consistori no havia atès la petició. Ara, ERC, Junts, Cs, el PP i Valents han teixit un front comú per reclamar al consistori ajuts econòmics per als afectats per la polèmica dels locals, al carrer del Doctor Nubiola i Espinós.

A través d’un comunicat conjunt, els grups proposen que Colau i Collboni presentin abans del 30 de setembre una proposta per executar els ajuts econòmics, fent servir els 3,2 M € que hauria costat la compra dels locals de les Corts. L’oposició considera que els ajuts són necessaris “per evitar repercussions judicials” contra l’Ajuntament de Barcelona.