pancarta buscoalcalde.com

Una pancarta gegant penja d’aquest dimarts al matí d’una de les parets mitgeres d’un edifici del carrer de Mont-roig, a tocar de la plaça de Lesseps, amb un misteriós missatge: “Busco alcalde”. L’anunci, de grans dimensions, també mostra l’enllaç a la pàgina web www.buscoalcalde.com. El misteri sobre la pancarta es resol en entrar en aquest enllaç i veure que es tracta d’un anunci de MÉSXBCN, una candidatura ciutadana que es presenta a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona.

Amb motiu de la campanya, MÉSXBCN ha emès un comunicat en el qual explica que, a banda de la lona, també ha repartit 10.000 fulletons per la ciutat, amb l’objectiu d’implicar la ciutadania en “assolir la unitat necessària per configurar una candidatura unitària basada en la gestió i la moderació“. En aquest sentit, el comunicat prossegueix dient que “cal trobar el millor candidat que representi els valors de la Barcelona que ens il·lusiona”.

Consensuar 100 mesures abans de la tardor

De fet, MÉSXBCN assegura que està en contacte amb diferents entitats i formacions per teixir “una llista de consens”. El comunicat diu que s’han posat en marxa cinc grups de treball per consensuar 100 mesures abans de la tardor, en els àmbits següents: mobilitat i urbanisme; administració; economia i empresa; acció social; i cultura i esports.

El missatge arriba quan falta menys d’un any per a la contesa electoral i mesos després que MÉSXBCN es presentés com a proposta al marge dels partits tradicionals i amb l’objectiu de fer fora Ada Colau de l’alcaldia de Barcelona.

Una candidatura ciutadana per fer fora a Colau

MÉSXBCN encara no té cap candidat decidit, però els impulsors han mantingut converses amb Sandro Rosell, que ha reconegut que valora la possibilitat de presentar-se com alcaldable, o l’exconseller Santi Vila. Asseguren que estan disposats a pactar amb tothom, excepte amb Vox i la CUP.

Entre els impulsors de la iniciativa hi ha el periodista Lluís Tusell (que ha estat president de l’AV les Tres Torres), l’economista Pedro Miret (que va ser conseller de districte per Ciutadans), l’economista Ana Bartolomé i l’empresari Román Martín.