Els negocis i entitats que hi ha als 14 locals polèmics de les Corts (els que l’Ajuntament, finalment, no comprarà dins del programa Amunt persianes) han arribat a un principi d’acord amb la propietat per endarrerir-ne la sortida més enllà d’aquest dimarts, que és quan la propietat els volia fer fora inicialment. Segons ha explicat a betevé el portaveu dels afectats, Alfons Celma, “existeix una mena d’acord amb la propietat, a falta de signar-lo i concretar-ne alguns detalls”.

Amb aquest pacte tàcit, ara els llogaters tindran temps per marxar fins al 30 de novembre. “Tenim clar que marxem”, ha reblat Celma, qui a mitjans de maig ja va avisar que complir el primer termini de sortida (31 de maig) “era inviable”. Tot i aquest nou termini –que els permet respirar una mica més tranquils– els llogaters creuen que no l’esgotaran i que ja hauran deixat buits els locals després de l’estiu.

Reclamen una indemnització a l’Ajuntament

En paral·lel al trasllat dels negocis, els llogaters insisteixen a reclamar a l’Ajuntament de Barcelona una indemnització, ja que atribueixen al consistori el desenllaç fatal dels 14 locals. “Existeix un dany causat per l’Ajuntament”, assegura Celma. En concret, els 14 negocis demanen que el govern municipal “pal·liï les despeses del trasllat”. Tot i que per ara diuen que no han obtingut resposta del consistori, sí que han contactat amb els grups de l’oposició a l’Ajuntament i amb el síndic, David Bondia.

L’únic que demanem és que ens ajudin a pal·liar les despeses del canvi d’emplaçament
Alfons Celma, llogater d’un dels negocis afectats per la polèmica dels locals de les Corts