Sandro Rosell vol fer enquestes als barcelonins per decidir si es presenta a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona. En una entrevista a Catalunya Ràdio, l’expresident del Barça ha tornat a explicar que la proposta en què està treballant no es basa en una llista de polítics, sinó “de gestors, experts en les diferents àrees com la seguretat, la neteja, la salut o l’educació”. “Si al ciutadà de Barcelona li agrada no haver de votar un partit polític, si ho veu amb bons ulls ens hi presentarem“, ha dit.

Rosell també ha dit que, en cas que s’acabi presentant als comicis, “necessito primer que la meva mare em doni permís per fer-ho”. Afegeix que només es quedarà a l’Ajuntament si treu uns resultats prou bons com “per ser importants”. “No ens quedarem per escalfar la cadira i cobrar un sou públic”, ha dit.

Sobre un possible pacte amb Colau: “amb l’extrema esquerra no pactaria”

En ser preguntat per quins pactes veuria amb bons ulls, Rosell ha estat taxatiu: “Pactaré amb tothom que no sigui d’extrema dreta ni d’extrema esquerra“. Quan li han insistit si pactaria amb Ada Colau i els comuns, Rosell ha etzibat un “no, amb l’extrema esquerra no pactaria”. En canvi ha vist plausible un pacte amb Maragall o Collboni: “sense problemes” i amb el PP ha dit que “no ho faria tan tranquil·lament”.

Sobre els fonaments ideològics de la formació en què està treballant, Rosell diu que l’objectiu és “cuidar de la nostra gent, dels ciutadans de Barcelona, d’aquells que ho passen pitjor”. L’expresident ha retret que “hi hagi gent que dorm al carrer i enviem diners per ajudar gent de fora d’Europa. Primer són els nostres, la gent de Barcelona”. I en aquest punt Rosell ha incidit que “hem d’ajudar a qui sigui de Barcelona. Els que estan empadronats aquí. Primer la gent empadronada a Barcelona”.

Sondejat per altres formacions

A principis del 2022 Rosell va confirmar que havia estat sondejat pel partit polític Centrem, que lidera Àngels Chacón, per ser el candidat del partit a l’alcaldia de Barcelona. L’expresident blaugrana no va tancar la porta a la proposta, però ja aleshores va dir que preferia presentar-se liderant una plataforma al marge de partits polítics.

Des de Centrem també van confirmar que Rosell no era l’única persona amb qui havien tingut converses per ser el cap de llista a les eleccions municipals.