Quim Arnau, tresorer de l’Assemblea Nacional de Catalunya, ha explicat a ‘El matí de Barcelona’, de betevé, que la caixa de solidaritat disposa dels més de dos milions d’euros que han de pagar, en concepte de fiança, Carles Puigdemont i tots els consellers del seu govern. Ara deixen a mans dels advocats els tràmits necessaris per fer efectiu el pagament.

La crida que van fer l’ANC i Òmnium Cultural divendres, quan es va saber la fiança imposada pel jutge Pablo Llarena, ha obtingut resultat: només aquest cap de setmana han recaptat entre 700.000 i 800.000 euros. “Ens hem de sentir orgullosos de l’esforç que fa tothom, que mai no podrem agrair. Perquè aquests ingressos són la suma de moltes petites quantitats. Per tant, tot un reconeixement a aquesta gent”, ha afirmat Arnau.

Els dos milions d’euros de fiança imposats per Llarena són en concepte de responsabilitat civil. Cadascun dels 14 processats ha de pagar 150.000 euros i tenien dos dies hàbils per fer-ho (el termini s’acaba aquest dilluns o dimarts). Si no ho fan, la justícia procedirà a embargar-los béns per aquest valor.

Escolteu l’entrevista a Quim Arnau aquí: