Una empresa italiana ha ideat una iniciativa per convertir les màscares de busseig de Decathlon en respiradors per als malalts de coronavirus. Tot gràcies a una adaptació mitjançant unes peces impreses amb tecnologia 3D que posen a disposició de tots els usuaris amb un arxiu del disseny que qualsevol persona amb una impressora 3D pot descarregar i utilitzar.

La idea va sorgir del doctor Renato Favero, que treballa a l’Hospital de Gardone Val Trompia. Favero es va posar en contacte amb l’empresa Isinnova que va desenvolupar la idea amb la col·laboració de Decathlon.

Només en casos d’extrema necessitat

El prototip es va provar per primera vegada a l’Hospital de Chiari i, segons els creadors, va funcionar. Tot i això, alguns experts expliquen que cal veure aquesta innovació amb prudència, ja que s’ha d’avaluar l’eficàcia i seguretat que poden aportar les màscares.

En aquest sentit, Isinnova assegura que la màscara i la vàlvula no estan homologades i que la seva utilització s’hauria de reservar només en situacions d’extrema necessitat. També afegeixen que cal l’autorització del pacient.