El govern de la Generalitat respecta a la mesura anunciada aquest dijous per l’alcaldessa Ada Colau de reconvertir un pavelló de Fira de Barcelona en un equipament d’acollida per la crisi del coronavirus. Les tasques per habilitar l’espai amb capacitat d’un miler de places —tot i que inicialment es col·locaran 150 llits— aniran a càrrec de l’exèrcit, cosa que segons ha dit el conseller d’Interior, Miquel Buch, es desconeixia des del govern català.

Tot i això, Buch ha afegit que es “respecta la voluntat de l’Ajuntament i l’autonomia local si el consistori considera que cal l’exèrcit per fer-hi front”. El conseller ha afegit que “no faran confrontació sobre la qüestió”, però sí que ha deixat clar que el país “està preparat per fer front al repte de la crisi per la covid-19 i que s’està fent amb gran qualitat”.

Buch ho ha dit en la compareixença diària i conjunta amb Meritxell Budó i Aba Vergés i en què ha anunciat un dispositiu especial a les carreteres aquest cap de setmana per evitar els desplaçaments a les segones residències.