Treballador de BCN3D

(ACN) El fabricant BCN3D ha ofert a hospitals, centres mèdics i la comunitat científica 63 impressores 3D per fabricar material mèdic gratuïtament amb l’objectiu de proveir els centres sanitaris que ja treballen al límit de la seva capacitat per atendre els casos més greus d’afectats pel coronavirus. L’empresa treballa amb un sistema d’impressió per capes i que permet imprimir diverses peces al mateix temps. BCN3D només acceptarà projectes homologats científicament i clínicament i calcula que fabricar un respirador suposaria entre cinc i 15 hores.

Les impressores de BCN3D poden fabricar respiradors, mascaretes i maquinària per a hospitals o parts d’aquesta. L’empresa té experiència en l’àmbit sanitari, ja que ha desenvolupat impressores 3D per a hospitals i en departaments d’innovació d’altres centres de l’estat i europeus per fer prototips i eines per treballar el sistema motriu o la columna vertebral. Per a l’Hospital Sant Joan de Déu, per exemple, BCN3D ha desenvolupat un projecte que permet imprimir un òrgan en mida real i fer una prospecció abans de l’operació real.

Més oferiments d’impressió 3D a les administracions

El Consorci de la Zona Franca, HP, Leitat i Seat també han posat a disposició de les administracions i centres sanitaris impressores 3D, els seus professionals i coneixements tecnològics per donar resposta a les necessitats que puguin sorgir vinculades a la lluita contra la covid-19.
En el cas del Consorci, aquest s’ofereix a facilitar la coordinació dels seus recursos a qualsevol projecte particular que s’estigui duent a terme i es vulgui escalar industrialment.