En una entrevista al programa ‘Terrícoles’, de betevé, els fills de Jordi Turull i Jordi Sànchez Laura Turull i Oriol Sànchez han explicat com viuen l’empresonament dels seus pares. Han dit que normalitzar la situació familiar és “un acte de supervivència” i una manera d’enfocar les energies a treballar “perquè surtin de la presó”. El fill gran de Sànchez ha compartit allò que el fa tirar endavant: “Saber que els nostres pares són innocents i que sortiran de la presó, i que ho estan fent tot per una bona causa”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”El judici dels polítics presos i l’1 d’octubre: tot el que has de saber” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-1-octubre-presos-data//|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Precisament, els seus familiars afrontaran en les properes setmanes el judici pel referèndum de l’1 d’octubre. Laura Turull explica que els presos estan determinats. “Van prometre fer un referèndum i el van fer, continuen amb aquesta idea, no han renunciat a res ni ho faran mai, estan preparats per lluitar en el judici i guanyar-lo“, explica la filla gran de Jordi Turull. Afegeix que tenir una sentència a Espanya els permetrà continuar el procés legal a Europa.

El llibre dels fills dels presos

Els fills de Jordi Turull, Jordi Sànchez i Joaquim Forn han publicat un llibre titulat ‘Abans ningú mai deia t’estimo’. Hi relaten l’experiència de tenir els pares a la presó. Fins a l’empresonament dels seus pares, els familiars dels polítics no tenien protagonisme en l’escena pública. Però van agafar rellevància en actes de suport als empresonats. En són exemples les manifestacions per l’alliberament dels presos, com la del carrer de la Marina, o les entrevistes concedides als mitjans, entre els quals hi ha betevé.