Els familiars destaquen que una de les pitjors sensacions que senten és la incertesa de no saber què passarà. Meritxell Lluís ha assenyalat, a més, que aquesta sensació s’agreuja amb la situació política actual, pendents de la investidura d’un nou president de la Generalitat. Laura Masvidal comparteix aquest punt de vista, i ha explicat als micròfons de betevé 91.0 que el seu marit, Joaquim Forn, entén la situació en què es troba, però admet que la incertesa sobre el seu futur li dificulta encara més l’estança a la presó d’Estremera.

Lluís ha assegurat que “tots nosaltres som conscients que tenim els telèfons punxats” i que, per aquest motiu, els familiars dels polítics que estan a Brussel·les “no poden trucar en qualsevol moment”. “La situació que tenen no és fàcil”, ha sentenciat.

Per la seva banda, Sergi Corbera ha afirmat que “no és temps de silenci, és temps de lluita”, i ha reconegut que “ni oblidarem ni perdonarem” a aquells que consideren culpables d’aquesta situació, una opinió que comparteix Alba Puig.

Referint-se a la filtració dels missatges del mòbil de Carles Puigdemont a Toni Comín, Corbera ha volgut remarcar “la mediocritat humana” i que “això demostra el que són capaços de fer”. En aquest sentit s’ha expressat la filla de Lluís Puig, que ha explicat que molts d’aquests familiars no havien parlat mai en un mitjà de comunicació i que “tot el que diem ho poden descontextualitzar”. Per aquest motiu, destaca que és important “que no ens callin” i fer-se sentir per explicar la seva situació. Alba Puig ha assegurat que l’exili “és molt més dur del que ens imaginàvem. Afegit als problemes de comunicació i a tenir la família dividida s’hi ha d’afegir, també, la pressió mediàtica”.

Les famílies han constituït l’Associació Catalana de Drets Civils, una plataforma per vehicular les mostres de solidaritat que reben i recollir fons per costejar els viatges i les despeses en advocats. Precisament, Meritxell Lluís ha explicat a ‘El matí de Barcelona’ que les tres funcions de l’associació són “el suport mutu, canalitzar tots els ajuts i, també, té una vessant de denúncia”. Junts han organitzat, al llarg d’aquests mesos, actes de suport als presos i als que són a Bèlgica.

Pots veure i escoltar l’entrevista completa aquí: