Barcelona presideix la trobada de ciutats llatinoamericanes del CIDEU i que se celebra a Cuenca, Equador, entre els dies 8 i 10 de maig. El CIDEU és una xarxa integrada per 130 ciutats i institucions que tenen seu permanent a Barcelona. De fet, la capital catalana és qui lidera actualment aquesta xarxa de ciutats i per aquest motiu Xavier Trias, alcalde de Barcelona, fa la presentació de la trobada al web del CIDEU.

 

 

La trobada servirà perquè Jordi Martí exposi el City Protocol Society, l’associació de ciutats, empreses, universitats i centres de recerca que ha impulsat Barcelona i on es poden compartir experiències que ajudin a accelerar la transformació de les ciutats per fer-les més sostenibles i eficients.

L’Ajuntament, també preveu que Martí presenti la trobada titulada “Ciutat intel·ligent, l’informal en la ciutat formal” i que servirà per explicar les “smart cities” mitjançant l’experiència de la ciutat amb el pla Besòs, com a exemple de renovació urbana i col·laboració entre institucions.

La trobada també té per objectiu preparar el XXI Congrés de CIDEU, que està previst que se celebri l’any que ve a Medellín. Aquesta ciutat colombiana és centre d’actuació prioritària per part de l’Ajuntament, mitjançant la regeneració i transformació del seu nucli urbà, compartint l’experiència que la capital catalana ha realitzat al Raval.