San Francisco, la quarta ciutat més poblada de l'estat de Califòrnia, és la primera parada del viatge oficial de l'alcalde als Estats Units. Xavier Trias inicia avui dilluns una ronda de contactes que durarà tota la setmana amb alcaldes de diverses ciutats de la costa oest i també de l'altra banda, com Nova York. El viatge combina relacions institucionals entre ciutats amb la promoció econòmica de Barcelona, l'àrea metropolitana i també la captació d'inversions. La delegació té previst signar acords amb empreses i institucions que tenen previst obrir delegacions a Barcelona. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona Som capaços de fer apostes noves com el Mobile o les smart cities, i aquí aquesta gent en això són figures. I nosaltres creiem que podem col·laborar, competir i buscar una bona relació amb aquestes ciutats. L'alcalde va fer aquesta previsió ahir al vespre hores després d'aterrar a la ciutat nordamericana. Trias va compartir un primer sopar amb membres de la colònia catalana a San Francisco i del comitè d'agermanament entre aquesta ciutat i Barcelona. La cita va ser en un restaurant obert fa 14 anys, precisament, per socis catalans.

La primera parada del viatge ha estat a San Francisco. L’alcalde té previst entrevistar-se amb el seu homòleg a la ciutat de la costa oest. Xavier Trias visitarà l’empresa CISCO, a Sillicon Valley, companyia que ja té una relació estreta amb Barcelona arran de ser capital mundial del mòbil. La ruta continuarà a la seu de la firma Whatsapp, plataforma de missatgeria instantània per a telèfons intel·ligents.

L’objectiu de la delegació -en què també viatja la segona tinenta d’alcalde, Sònia Recasens, i el tinent d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives,- és augmentar els lligams econòmics i consolidar Barcelona com a exponent de ciutat intel·ligent (“smart city”), és a dir, com a ciutat capdavantera en les noves tecnologies per al benestar dels ciutadans.

Abans d’iniciar la ronda de contactes l’alcalde va compartir aquest diumenge un primer sopar amb membres de la colònia catalana a San Francisco i del comitè d’agermanament entre aquesta ciutat i Barcelona. La cita va ser en un restaurant obert fa 14 anys, precisament, per socis catalans.