Les autoritats judicials d’Alemanya han d’estudiar els delictes pels quals el jutge Llarena acusa Puigdemont. Després, procedirà a examinar si estan previstos al Codi penal del país. En cas afirmatiu, el país germànic decidirà de quins delictes se l’acusa i traslladarà la decisió a la justícia espanyola, que només podrà acusar d’aquests delictes a Puigdemont. La justícia alemanya té un màxim de 60 dies per prendre la decisió.

També hi ha la possibilitat que se l’acusi d’algun delicte inclòs a la llista del 32 delictes previstos en les detencions per euroordre, i que permeten l’extradició al país d’origen de manera automàtica. Malgrat tot, el cas de Puigdemont seria més complex perquè no se l’acusa només d’un delicte, i per tant sembla difícil que es pugui aplicar aquest procediment ràpid.

Els tribunals alemanys seran, per tant, els que acotaran i decidiran per quins delictes concrets, si hi veuen delicte, pot ser realment acusat Carles Puigdemont, i si això és motiu per extradir-lo a Espanya.