L’Ajuntament de Barcelona no té decidida encara la ubicació provisional del Mercat de l’Estrella, a Gràcia, un mes després d’aturar-ne el trasllat als Jardins del Baix Guinardó. El regidor de Presidència, Jordi Martí Grau, ha admès la dificultat de trobar una alternativa propera al mercat per instal·lar la carpa provisional, però ha revelat que s’està estudiant una opció en els mateixos jardins que s’havien descartat inicialment. L’edifici del mercat té problemes estructurals avalats per informes.

Martí Grau ha dit que la primera proposta era “equivocada” perquè anul·lava “un ús normalitzat” d’un espai verd molt utilitzat amb la tala d’arbres, fet que va motivar queixes veïnals. En una compareixença a la Comissió d’Economia a instàncies d’ERC, el regidor ha dit que l’opció que ara s’està estudiant és “més escurada en un extrem” dels jardins i permet mantenir l’espai verd i de lleure “més com el que tenim avui”.

“La solució no serà perfecta”

La solució definitiva ha d’arribar “en els propers dies”, segons ha dit Martí Grau, que ha assegurat que un equip tècnic ho està estudiant i que “hi ha possibilitats de fer-ho”. El regidor ha apuntat, però, que “la solució no serà perfecta” i que hi haurà gent en contra, però creu que seran menys que amb la primera ubicació. En l’últim plenari, l’alcaldessa, Ada Colau, va dir que s’oferiria una altra ubicació en breu.

En la compareixença, Martí Grau ha detallat les altres alternatives que s’han estudiat i descartat per posar la carpa provisional del Mercat de l’Estrella fora dels Jardins del Baix Guinardó. Les opcions eren: les pistes de petanca al costat de la seu del districte d’Horta-Guinardó, unes pistes esportives que ara utilitza un institut de la zona i tallar un carrer per posar-hi la carpa.

En el debat a la comissió, els grups han apressat el govern municipal a trobar la solució definitiva per posar fi a “la incertesa” dels paradistes, i han criticat les discrepàncies entre BComú i el PSC en aquest tema. A més, han remarcat que la resposta l’hagi donat Jordi Martí Grau, dels comuns, i que la regidora de Mercats, la socialista Montserrat Ballarín, present a la comissió, no hagi intervingut.

Els paradistes es van mostrar preocupats i decebuts per l’aturada del projecte, i van donar un ultimàtum de 15 dies a l’alcaldessa, per trobar una ubicació que satisfés tant els comerciants com el consistori.  Fonts de l’Institut Municipal de Mercats assenyalaven, a més, la necessitat del trasllat del mercat per poder remodelar l’edifici actual, que té problemes de seguretat avalats per diferents informes.