El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha respost a les declaracions de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en què ha apuntat a un possible pacte entre el PSC i Junts després de les eleccions municipals del 2023 a Barcelona. L’alcaldable del PSC ha deixat clar que la primera proposta de Xavier Trias és que està en contra del tramvia: “Doncs aquí ja no tenim un acord”, ha sentenciat. Collboni també ha criticat que un partit que té “com a líders el senyor Puigdemont i la senyora Borràs intenti seduir espais electorals com el del PSC, ERC o Ciutadans”.

Junts “per fi” decideix el candidat

Jaume Collboni considera aclaridor que “per fi” Junts hagi decidit qui serà l’alcaldable per a Barcelona, després de l’anunci oficial de la candidatura de Xavier Trias. El líder socialista ha assegurat que “desitja poder contrastar projectes de futur” de cara a la Barcelona del 2030. Per això, ha assegurat que més enllà del debat sobre aliances i candidatures vol parlar dels “projectes i les idees que marcaran el futur de Barcelona per a la propera dècada”.

A banda d’aclarir que no comparteix la negativa a la unió dels tramvies per la Diagonal, Collboni també ha qüestionat “l’apel·lació molt directa” de Xavier Trias als possibles electors del PSC, de l’espai de l’antic Ciutadans i d’ERC: “Crec que és molt agosarat”, ha opinat.