mercat estrella

El trasllat del Mercat de l’Estrella a una ubicació provisional “no és un caprici”, sinó que es tracta “d’una necessitat”. Així ho han afirmat fonts de l’Institut Municipal de Mercats després que s’hagi confirmat la decisió d’aturar el projecte per ubicar-lo als Jardins del Baix Guinardó. Asseguren que l’edifici “té un problema de seguretat i els informes ho avalen” i diuen que això “suposa un risc”.

“Si se suspèn, haurem de tancar”

Les mateixes fonts afirmen que aturar el trasllat ha estat “decisió de l’alcaldessa” i afegeixen que “si se suspèn, haurem de tancar el mercat i deixar 38 famílies sense feina i un barri sense mercat”.

Aquest divendres, però, Ada Colau ha assegurat que el trasllat del Mercat de l’Estrella “no està en discussió” i s’ha mostrat convençuda que es trobarà un espai nou per poder traslladar els paradistes mentre durin les obres.

Colau creu que instal·lar-lo als Jardins del Baix Guinardó suposaria “inhabilitar una zona amb un ús intensiu ciutadà i que és un pulmó verd”, a més d’haver de talar 25 arbres d’aquest espai. Afirma que “és bo que l’administració sàpiga escoltar” i que “no té sentit que per solucionar un problema se’n creï un de nou”.