Els paradistes del Mercat de l’Estrella han donat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, un ultimàtum de 15 dies per trobar una ubicació per traslladar el mercat que satisfaci tant els comerciants com el consistori. En cas que passin aquestes dues setmanes sense posar cap bon emplaçament damunt la taula, asseguren que exigiran ser traslladats als Jardins del Baix Guinardó, tal com estava previst.

L’exigència s’ha fet pública en un comunicat en què els paradistes han fet palès el seu malestar després que l’Ajuntament anunciés divendres passat que el mercat no es traslladaria als Jardins del Baix Guinardó. El trasllat és imprescindible per remodelar el mercat, ja que, segons expliquen fonts de l’Institut Municipal de Mercats, “té un problema de seguretat i els informes ho avalen”.

Ens hem sentit menyspreats”

En el mateix comunicat, els paradistes lamenten que no se’ls hagi fet cap comunicació oficial ni se’ls ha ofert cap solució. “Ens hem sentit menyspreats”, asseguren al text i, per això, reclamen “una explicació per part de l’alcaldia”. A més, també reclamen que s’estableixi un canal de comunicació directe amb Ada Colau i que no s’hagin d’assabentar de decisions que els afecten directament a través dels mitjans de comunicació.

Oposició veïnal per traslladar l’equipament al Parc del Baix Guinardó

El Mercat de l’Estrella aplega una trentena de comerciants i el trasllat, que estava previst l’estiu del 2023, havia generat divisió entre el veïnat, ja que per ubicar la carpa provisional calia talar 25 arbres. Després de l’anunci de divendres passat no se sap on s’instal·larà la carpa provisional. Tot i això, els veïns que s’oposaven a instal·lar-la al Parc del Baix Guinardó proposen recuperar ubicacions que es van descartar, com ara la zona de petanques de la plaça d’Alfons X o un solar del carrer de Sardenya.